Kompetentsid: Toodete küpsetamine
|
EKR tase: |
5 |
Tegevusnäitajad: |
Tegevusnäitajad:
1) valib sobiva küpsetusprogrammi, lähtudes töökorraldusest ja valmistatavast tootest;
2) viimistleb küpsetuseelselt tooted, lisades puisted, katted jm, lähtudes töökorraldusest ja etteantud juhistest;
3) korraldab või küpsetab tooted vastavas seadmes (ahjus, fritüüris), lähtudes etteantud tehnoloogilisest režiimist;
4) tagab valmistatavate toodete kvaliteedi ja jälgib selle saavutamist kogu protsessi jooksul, kõrvalekalde puhul otsustab edasise tegutsemise. |
Teadmised: |
Teadmised:
1) pagari- ja kondiitritööstuses kasutatavad masinad ja seadmed (sh elektronkaalud) ja nende
2) töö- ja kasutuspõhimõtted;
3) pagari- ja kondiitritööstuses kasutatavate masinate ja seadmete lisatarvikud (lõikeriistad jm) ja nende tööpõhimõtted;
4) liht- ja valikpagaritooted ja nende viimistlemise viisid;
5) kvaliteedinõuded küpsetatud tootele ja võimalikud defektid ning nende põhjused. |
Hindamisviis: |
Hindamismeetod(id):
Kirjalik ülesanne, praktiline töö ja intervjuu. |
|
|
|
Seotud standardid
# |
Standard |
Kehtiv kuni |
Tüüp |
Ülekantavuse liik |
Ülekantavuse ulatus |
1
|
Meisterpagar, tase 5
|
16.04.2018
|
Kohustuslik
|
Kutsespetsiifiline
|
Kutsealane
|
2
|
Meisterpagar, tase 5
|
16.04.2019
|
Kohustuslik
|
Kutsespetsiifiline
|
Kutsealane
|
|
|