Kompetentsid: Kalasaagi esmakäitlemine, müügiks ettevalmistamine ja ladustamine
|
EKR tase: |
4 |
Tegevusnäitajad: |
Tegevusnäitajad:
järgides toiduhügieeni nõudeid
1) määrab visuaalselt saagi koguse ja kvaliteedi, arvestades kala liiki;
2) sorteerib saagi liikide ja mõõtude järgi;
3) säilitab saagi kvaliteedi (jahutab, roogib jne);
4) annab saagile lisandväärtuse (väärindab saagi, eemaldades soomused, fileerides, suitsutades, soolates jms);
5) valmistab saagi müügiks ette, arvestades kliendi soove;
6) ladustab saagi, järgides õigusaktidest tulenevaid nõudeid. |
Teadmised: |
Teadmised:
1) kalaliigid;
2) kala esmakäitlemise, säilitamise ja väärindamise viisid;
3) toiduhügieeni ja -ohutuse põhimõtted. |
Hindamisviis: |
Hindamismeetod(id): praktiline töö või simulatsioonülesanne |
|
|
|
Seotud standardid
# |
Standard |
Kehtiv kuni |
Tüüp |
Ülekantavuse liik |
Ülekantavuse ulatus |
1
|
Rannakalur, tase 4
|
12.11.2017
|
Kohustuslik
|
Kutsespetsiifiline
|
1 kutse
|
|
|