Kutseregister Kutseregister
Teksti suurus
Reavahe suurus
Kontrastsus
Tühista
Taasta vaikimisi seaded
Kompetentsid: Kalasaagi esmakäitlemine, müügiks ettevalmistamine ja ladustamine
Tagasi: Kompetentsid |

EKR tase: 4
Tegevusnäitajad: Tegevusnäitajad:
järgides toiduhügieeni nõudeid
1) määrab visuaalselt saagi koguse ja kvaliteedi, arvestades kala liiki;
2) sorteerib saagi liikide ja mõõtude järgi;
3) säilitab saagi kvaliteedi (jahutab, roogib jne);
4) annab saagile lisandväärtuse (väärindab saagi, eemaldades soomused, fileerides, suitsutades, soolates jms);
5) valmistab saagi müügiks ette, arvestades kliendi soove;
6) ladustab saagi, järgides õigusaktidest tulenevaid nõudeid.
Teadmised: Teadmised:
1) kalaliigid;
2) kala esmakäitlemise, säilitamise ja väärindamise viisid;
3) toiduhügieeni ja -ohutuse põhimõtted.
Hindamisviis: Hindamismeetod(id): praktiline töö või simulatsioonülesanne
Seotud standardid
# Standard Kehtiv kuni Tüüp Ülekantavuse liik Ülekantavuse ulatus
1 Rannakalur, tase 4 12.11.2017 Kohustuslik Kutsespetsiifiline 1 kutse

Tagasi: Kompetentsid |
PIKSEL
Avaleht Väljastatud kutsed
Kutsestandardid
Kutsetunnistuse lisad Kompetentsid Kutse andjad Kutsenõukogud Väljavõtted kutseregistrist