Kutseregister Kutseregister
Teksti suurus
Reavahe suurus
Kontrastsus
Tühista
Taasta vaikimisi seaded
Kompetentsid: Tootjavastutusega tahkekütteseadme paigaldamine
Tagasi: Kompetentsid |

EKR tase: 4
Tegevusnäitajad: Tegevusnäitajad:
1. Valmistab ette nõuetekohase töökoha: paigaldab töölava ning lähtuvalt objekti eripärast ehitab tööohutusnõudeid ja paigaldusjuhendeid järgides vajalikud tõusuteed, redelid ja piirded. Valmistab ette vajalikud tööriistad ja -vahendid, materjalid ja lisatarvikud. Ladustab elemendid ja detailid, tagades materjalide kvaliteedi säilimise. Vastutab tööohutuse nõuete täitmise ja isikukaitsevahendite olemasolu eest töökohas.
2. Teeb tööjooniseid või projekti järgides vajalikud märke- ja mõõdistustööd, kasutades asjakohaseid mõõteriistu ja mõõtmismeetodeid ning tagades nõuetekohase mõõtmistäpsuse. Kaevab vajaliku kõrgusmärgini kaeviku ning paigaldab liiv- ja/või killustikaluse. Ehitab raketise ja teeb kohtbetoneerimistöid koos vajaliku armeerimisega. Paigaldab hüdro- ja termoisolatsiooni. Kütteseadmest sõltuvalt paigaldab põlevmaterjalist aluspinnale (põrandale) nõuetekohase (EVS 812-3) tulekindla aluse.
3. Teeb tööjoonist või projekti järgides vajalikud märke- ja mõõdistustööd, kasutades selleks asjakohaseid mõõteriistu ja mõõtmismeetodeid ning tagades nõuetekohase mõõtmistäpsuse. Valib aluspinnast ja kinnitatavast elemendist lähtudes sobivad kinnitusvahendid. Juhul kui küttesüsteemi paigaldamine eeldab olemasolevate konstruktsioonide või tarindite muutmist või tugevdamist, teavitab sellest tellijat ja teeb ettepanekud tööde tegemiseks.
4. Paigaldab tootja vastutusega kütteseadme (nt õhkküttekamina, saunakerise, muu tehase ja tootja poolt valmistatud kütteseadme vm), lähtudes seadme tootja poolt koostatud kasutusjuhendist ja kehtivatest tuleohutusnõuetest.
5. Veendub kõigi vajalike korstna ja ühenduslõõri elementide ning lisatarvikute olemasolus ning omavahelises kokkusobivuses, samuti selles, et korsten sobib kütteseadmega. Paigaldab vastavalt tööjoonisele, tootjapoolsele paigaldusjuhendile ja kehtivatele tuleohutusnõuetele korstna ja ühenduslõõri. Paigaldab korstna andmeplaadi. Juhul kui korstna paigaldamine eeldab olemasolevate konstruktsioonide või tarindite muutmist või tugevdamist, teavitab sellest tellijat ja teeb ettepanekud tööde tegemiseks.
6. Viimistleb küttesüsteemi osi (nt vuugib, krohvib, paigaldab looduskivid või muud dekoratiivelemendid jne), lähtudes etteantud või kokku lepitud disainilahendusest. Pakub vajadusel kliendile välja võimalikke tehnilisi ja kujunduslikke lahendusi.
7. Annab kliendile üle heale ehitustavale, kehtivatele nõuetele ja toote või süsteemi paigaldusjuhendile vastavalt vormistatud valmis küttesüsteemi või selle osa.
8. Vormistab ja arhiveerib küttesüsteemi paigaldamisega seotud dokumentatsiooni, lähtudes kehtivatest õigusaktidest. Väljastab kliendile kütteseadmega kaasas käiva dokumentatsiooni (kaetud tööde aktid, kütteseadme pass, paigaldus-, hooldus- ja kasutusjuhend, teostusjoonised jne)
9. Annab kliendile ülevaate kütteseadme kasutamisest ja hooldamisest, vajadusel annab täiendavaid selgitusi paigaldatud kütteseadme kohta.
Teadmised: Teadmised:
a) pottsepatöödel kasutatavad ehitusmaterjalid, nende omadused ja kasutusalad
b) pottsepatöödel kasutatavad mehaanilised ja elektrilised tööriistad ja muud abivahendid
c) pottsepatöödega seonduvad tuleohutusnõuded
d) isikukaitsevahendite kasutamine, ohutustehnikanõuded
e) ehitusmõõdistamine, mõõdistamiseks vajalikud töövahendid
f) tööjooniste lugemine
g) küttesüsteemid ja nende osad
h) ehituse alused (materjaliõpetus, tugevusõpetus)
i) ehitustehnoloogiad
j) ehituskonstruktsioonid (kivi-, puit-, betoon- jm konstruktsioonid)
k) teadmised õigest kütmisest, tahkekütte süsteemide toimimisest ja hooldusest
l) küttesüsteemi puhastamise ja hooldamise põhimõtted
Hindamisviis: Hindamismeetod(id)
Portfoolio ja kirjalik teadmiste test ja praktiline töö ja kutsealane vestlus
Seotud standardid
# Standard Kehtiv kuni Osakutse Tüüp Ülekantavuse liik Ülekantavuse ulatus
1 Pottsepp, tase 4 12.02.2019 Kohustuslik Kutsespetsiifiline Kutsealane
2 Pottsepp, tase 4 12.02.2019 Küttesüsteemi paigaldaja, tase 4 Osakutsega seotud Kutsespetsiifiline Kutsealane

Tagasi: Kompetentsid |
PIKSEL
Avaleht Väljastatud kutsed
Kutsestandardid
Kutsetunnistuse lisad Kompetentsid Kutse andjad Kutsenõukogud Väljavõtted kutseregistrist