Kutseregister Kutseregister
Teksti suurus
Reavahe suurus
Kontrastsus
Tühista
Taasta vaikimisi seaded
Kompetentsid: Omanikujärelevalve tegemine üldehitusliku ehitamise valdkonnas
Tagasi: Kompetentsid |

EKR tase: 6
Tegevusnäitajad: Tegevusnäitajad:
1. Koostab oma ülesannete täitmiseks järelevalveprotseduuride programmi.
2. Kontrollib ehitusprojekti nõuetele vastavust, veendumaks ehitusprojekti terviklikkuses ja selle vastavuses ehitusseadustikule.
3. Veendub, et ehitise mahamärkimisega seotud geodeetilised tööd on teinud pädev spetsialist. Kontrollib geodeetilise mõõdistusakti vastavust projektile.
4. Võrdleb reaalseid vundeerimistingimusi ehitusprojekti koostamise aluseks olnud pinnaseandmetega või geotehniliste uuringute andmetega.
5. Kontrollib ehitatava ehitise ja selle osade vastavust ehitusprojektile ning ehitusettevõtja ja ehitise omaniku vahel kokkulepitud tingimustele ja kvaliteedile. Kontrollib ehitisse püsivalt paigaldatavate ehitustoodete, sealhulgas püsivalt paigaldatavate seadmete, ehitusprojektile vastavust esitatud dokumentide alusel. Vastavalt kvaliteedihinnangutele teeb vajadusel ettepanekuid täiendavate mõõtmiste, katsetuste ja ekspertiiside tegemiseks ja kontrollib nende põhjal vastu võetud otsuste täitmist.
6. Kontrollib kasutatavate ehitustoodete dokumentatsiooni olemasolu. Kontrollib esitatud dokumentide põhjal ehitisse püsivalt paigaldatavate ehitustoodete ja -seadmete vastavust ehitusprojektile.
7. Kontrollib kaetavate tööde vastavust ehitusprojektile ja normidele ning annab loa järgnevateks töödeks. Kontrollib kaetud tööde nõuetekohast dokumenteerimist.
8. Osaleb omaniku esindajana ehitustöö või selle osade üleandmisel-vastuvõtmisel. Kontrollib töövõtja poolt aktiga esitatud tööde mahtude vastavust tegelikkusele.
9. Osaleb ehitise üleandmise-vastuvõtmise protsessis, kontrollides ehitustööde täitedokumentatsiooni koosseisu, nendes esitatud andmete õigsust ja vastavust nõuetele.
10. Kontrollib keskkonnaohutuse nõuete täitmist ehitusobjektil.
11. Teeb märkusi tööohutuse nõuete rikkumise tuvastamisel. Teavitab Tehnilise Järelevalve Ametit ehitise ehitamisel toimunud avariist või õnnetusjuhtumist, mis tulenes ehitise või ehitamise nõuetele mittevastavusest ning juhul, kui see on põhjustanud inimvigastusi või materiaalset kahju või võib neid põhjustada; juhul, kui seda ei ole teinud ehitusettevõtja või ehitise omanik.
Teadmised: Teadmised:
1) ehitiste dokumenteerimisele esitatavad nõuded;
2) omanikujärelevalve tegevust reguleerivad seadusandlikud aktid;
3) peamised ehitusmaterjalid ja nende omadused;
4) peamised ehitustehnoloogiad;
5) ehitusnormid, standardid ja juhendid;
6) ehituskonstruktsioonid;
7) ehitustööde tehnoloogiline järjekord;
8) ehitusmõõdistamine;
9) hea ehitustava;
10) tööohutuse ja keskkonnaohutuse nõuded ehitustöödel;
11) ehituse täitedokumentatsioon.
Seotud standardid
# Standard Kehtiv kuni Spetsialiseerumine Tüüp Ülekantavuse liik Ülekantavuse ulatus
1 Ehitusjuht, tase 6 12.02.2019 Üldehitusliku ehitamise omanikujärelevalve tegemine Spetsialiseerumisega seotud Kutsespetsiifiline 1 kutse
2 Ehitusjuht, tase 6 14.09.2019 Valitav Kutsespetsiifiline 1 kutse
3 Ehitusjuht, tase 6 07.02.2024 Valitav Kutsespetsiifiline 1 kutse
4 Ehitusjuht, tase 6 07.02.2026 Valitav Kutsespetsiifiline 1 kutse

Tagasi: Kompetentsid |
PIKSEL
Avaleht Väljastatud kutsed
Kutsestandardid
Kutsetunnistuse lisad Kompetentsid Kutse andjad Kutsenõukogud Väljavõtted kutseregistrist