Kutseregister Kutseregister
Teksti suurus
Reavahe suurus
Kontrastsus
Tühista
Taasta vaikimisi seaded
Kompetentsid: Massaaži tegemine ja seda toetavad tegevused
Tagasi: Kompetentsid |

EKR tase: 5
Tegevusnäitajad: Tegevusnäitajad
1. Valmistab ette massaažikabineti ja töövahendid vastavalt massaaži liigile ning lähtudes kabinetile esitatavatest tervisekaitse nõuetest. Hoiab töökoha korras, lähtudes tööohutusest ja hügieeninõuetest, korrastab ruumi pärast massaažiseanssi.
2. Selgitab välja kliendi pöördumise põhjuse, ootused ja võimalikud terviseriskid, tuginedes kogutud anamneesile, teadmistele inimorganismi ehitusest ja talitlusest ning funktsionaalsest anatoomiast. Kasutab sobivaid hindamismeetodeid, sh vaatlus, palpatsioon, manuaalne lihas- ja liigestestimine.
3. Valib sobiva massaažiliigi ning vahendid, lähtudes kliendi soovist, näidustustest ja vastunäidustustest, terviseriski olemasolul soovitab pöörduda arsti või füsioterapeudi poole. Selgitab kliendile valitud massaažiliigi erisusi ja mõju.
4. Teeb klassikalist, spordi-, laste-, segmendi-, lümfi-, aroomi- ja on-site massaaži, lähtudes koostatud plaanist, vajadusel korrigeerib massaaži kava. Kasutab töövahendeid vastavalt vajadusele, suhtleb kliendiga tagasiside saamiseks, rakendab ergonoomilisi tehnikaid, abistab klienti kehaasendi muutmisel ning tagab kliendi privaatsuse riietumisel ja massaaži ajal.
5. Teavitab klienti massaažiseansi lõppemisest ja tagab kliendi ohutuse lähtuvalt võimalikust ortostaatilisest reaktsioonist, vajadusel abistab klienti massaažilaualt või- matilt tõusmisel. Selgitab kliendile massaažijärgseid psühhofüsioloogilisi muutuseid organismis (sh võimaliku seisundi ägenemist). Vajadusel annab esmaabi.
6. Hindab massaaži tulemusi, kasutades sobivaid hindamismeetodeid, annab soovitusi massaažijärgseteks tegevusteks, vajadusel soovitab kliendil jätkata massaažseanssidega või pöörduda arsti ja/või füsioterapeudi poole.
Seotud standardid
# Standard Kehtiv kuni Tüüp Ülekantavuse liik Ülekantavuse ulatus
1 Massöör, tase 5 15.11.2028 Kohustuslik Kutsespetsiifiline Kutsealane

Tagasi: Kompetentsid |
PIKSEL
Avaleht Väljastatud kutsed
Kutsestandardid
Kutsetunnistuse lisad Kompetentsid Kutse andjad Kutsenõukogud Väljavõtted kutseregistrist