Kutseregister Kutseregister
Occupational Qualification Standards: Kitchen assistant, EstQF Level 2

General Data
Name in English: ET: Köögiabiline, tase 2
EN: Kitchen assistant, EstQF Level 2
Specialisations:
Partial occupational qualifications:
Valid from: 09.11.2022
Valid to: 08.11.2027
Occupational qualification standard version no.: 2
Versions:
Awarding Body:
Curricula and Educational institutions
  Educational institution Name of curriculum Code of curriculum Level of curriculum Duration of training programm Date of registration of curriculum Status
1 Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus Kitchen assistant 215467 421 Teise taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 2/0 01.03.2023 Avatud
2 Järvamaa Kutsehariduskeskus Kitchen assistant 200517 421 Teise taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 2/0 31.03.2023 Avatud
3 Valgamaa Kutseõppekeskus Kitchen assistant 208059 421 Teise taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 2/0 14.04.2023 Avatud
4 Vana-Vigala Tehnika- ja Teeninduskool Kitchen assistant 201697 421 Teise taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 2/0 11.04.2023 Avatud
5 Viljandi Kutseõppekeskus Kitchen assistant 197377 421 Teise taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 2/0 17.04.2023 Avatud
6 Võrumaa Haridus- ja Tehnoloogiakeskus Kitchen assistant 214385 421 Teise taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 2/0 19.04.2024 Avatud
A Description of work
A.1 Description of work
Köögiabiline abistab kokka toiduainete käitlemisel, teeb puhastus-ja koristustöid. Köögiabiline töötab meeskonnas juhendamisel.
Toiduvalmistamise kutsealal on välja töötatud 2. taseme köögiabilise, 3. taseme abikoka, 4. taseme koka ja 5. taseme vanemkoka kutsestandardid.
A.2 Work units
A.2.1 Tooraine eeltöötlemine
A.2.3 Puhastamine ja koristamine
A.2.2 Teenindamine
A.3 Professional preparation
Köögiabilisena töötavad inimesed, kes on läbinud kutseõppe tasemeõppe või täienduskoolituse või omandanud erialased oskused töökohal.
A.4 Most common occupational titles
Köögiabiline.
A.5 Regulations governing profession
Regulatsioonid kutsealal tegutsemiseks puuduvad.
B Competency Requirements
B.1 Structure of occupation
Competency Requirements: Kutse taotlemisel tuleb tõendada üldoskused ja kõik kompetentsid.
B.2 General skills of Kitchen assistant, EstQF Level 2
Tegevusnäitajad:
1. peab kinni tööde ajakavast, planeerib oma tööd ja mõistab oma rolli meeskonnatöös, vastutab võetud kohustuste täitmise eest;
2. töötab tulemuslikult pingelises olukorras ja kontrollib oma emotsioone;
3. järgib õigusaktidest tulenevaid töö- ja tuleohutusnõudeid, vastutab enda j...
a kaastöötajate turvalisuse eest ning tuleb toime ohuolukordades;
4. järgib hügieeninõudeid, tagab toidu ohutuse ja kvaliteedi;
5. kasutab ressursse otstarbekalt ja keskkonda säästes.

More
Hide
B.3 Competences
Mandatory competences
    Competence EstQF Level
B.3.1 Tooraine eeltöötlemine 2

Tegevusnäitajad:
1. valmistab juhendamisel ette töökoha;
2. eeltöötleb juhendamisel aed- ja teraviljatooteid, piimasaaduseid, kasutades külmtöötlemise tehnoloogilisi võtteid, töövahendeid ja seadmeid; käitleb toidutooret säästlikult.
B.3.2 Puhastamine ja koristamine 2

Tegevusnäitajad:
1. puhastab juhendamisel seadmeid ja töövahendeid;
2. käitleb juhendamisel prügi;
3. peseb juhendamisel saali ja toiduvalmistamise nõusid;
4. puhastab juhendamisel köögi, saali ja muud ruumid, kasutades sobivaid puhastusvahendeid ja -tarvikuid.
B.3.3 Teenindamine 3

Tegevusnäitajad:
1. suhtleb klientidega, lähtudes klienditeeninduse heast tavast;
2. katab ja koristab juhendamisel laudu.
C General information and Annexes
Designation of occupational qualification standard in register: 04-05052022-2.1/2k
Field of occupational activity: Service
Occupational Qualification Council: Service
No. of decision of Occupational Qualification Council: 32
Date of decision of Occupational Qualification Council: 05.05.2022
EstQF level: 2
Reference to European Qualifications Framework (EQF): 2
Field: SERVICES
Subfield: Catering and accommodation
Occupation: Cook
International Standard Classification of Occupations: 9 Elementary Occupations
94 Food Preparation Assistants
941 Food Preparation Assistants
9412 Kitchen Helpers
ISCED Fields of Education and Training (ISCED-F 2013): 10 Services
101 Personal services
1013 Hotel, restaurants and catering
Statistical Classification of Economic Activities in the European Community (NACE): I ACCOMMODATION AND FOOD SERVICE ACTIVITIES
56 Food and beverage service activities
Occupational qualification standard compiled by
Name Organisation
Juhan Heinsalu Restoran Mimosa
Indrek Kivisalu Food Studio
Taigo Lepik Eesti Peakokkade Ühendus
Anne Mäe Tallinna Teeninduskool
Inga Paenurm Markofka OÜ
Angelica Udeküll Restoran Wicca
Rene Uusmees Radisson Grupp

PIKSEL
Home Occupational Qualifications
Occupational Qualification Standards
Certificate Supplements Competences Awarding Bodies Occupational Qualification Councils