Kompetentsid: Toodete küpsetamine
|
EKR tase: |
5 |
Tegevusnäitajad: |
Tegevusnäitajad:
1) valib sobiva küpsetusprogrammi, lähtudes töökorraldusest ja valmistatavast tootest;
2) korraldab viimistlemise või viimistleb valikpagaritooted (koogid, küpsised ning keerulisemad ja suuremat meisterlikkust nõudvad tordid), lähtudes töökorraldusest ja etteantud juhistest;
3) korraldab või küpsetab tooted vastavas seadmes (ahjus, fritüüris), lähtudes etteantud tehnoloogilisest režiimist;
4) tagab valmistatavate toodete kvaliteedi ja jälgib selle saavutamist kogu protsessi jooksul, kõrvalekalde puhul otsustab edasise tegutsemise. |
Teadmised: |
Teadmised:
1) pagari- ja kondiitritööstuses kasutatavad masinad ja seadmed (sh elektronkaalud) ja nende töö- ja kasutuspõhimõtted;
2) pagari- ja kondiitritööstuses kasutatavate masinate ja seadmete lisatarvikud (lõikeriistad jm) ja nende töö- ja kasutuspõhimõtted;
3) valikpagaritooted ja nende viimistlemise viisid;
4) kvaliteedinõuded küpsetatud valiktootele ja võimalikud defektid ning nende põhjused. |
Hindamisviis: |
Hindamismeetod(id):
Kirjalik ülesanne, praktiline töö ja intervjuu. |
|
|
|
|