Kompetentsid: Veini valmistamine
|
EKR tase: |
4 |
Tegevusnäitajad: |
Tegevusnäitajad:
1) valib ja valmistab ette tooraine vastavalt kvaliteedinõuetele ja arvestades retsepti;
2) kontrollib vee kvaliteeti organoleptiliselt, arvestades kehtestatud nõudeid;
3) töötleb toorainet ja kupažeerib, arvestades retsepti ja valmistatava toote tehnoloogiat;
4) kasutab pärmi veini kääritamisel, arvestades pärmide ja fermentide käitlemise tehnoloogiat;
5) selitab, filtreerib ja separeerib veini, arvestades filtreerimise, separeerimise ja selitamise tehnoloogiat;
6) laagerdab veini, arvestades laagerdamise tehnoloogiat;
7) pastöriseerib veini, arvestades filtreerimise ja pastöriseerimise tehnoloogiat. |
Teadmised: |
Teadmised:
1) veinide liigid ja omadused;
2) vee kvaliteediomadused;
3) kupažeerimise põhimõtted;
4) filtreerimise, separeerimise, pastöriseerimise ja selitamise tehnoloogia;
5) kääritamise tehnoloogia, käärimisprotsess ja sellega kaasnevad ohud (CO2 eraldumine jm);
6) laagerdamise tehnoloogia;
7) villimis- ja pakendamisseadmete tüübid ning tööpõhimõtted;
8) veini valmistamise mahutite tööpõhimõtted (vaakum, ülerõhk (nt temperatuuride kõikumine, keemilised reaktsioonid jm));
9) alkohoolsete jookide sortiment. |
Hindamisviis: |
Hindamismeetod(id):
kirjalik ülesanne, praktiline töö ja suuline intervjuu |
|
|
|
Seotud standardid
# |
Standard |
Kehtiv kuni |
Spetsialiseerumine |
Tüüp |
Ülekantavuse liik |
Ülekantavuse ulatus |
1
|
Jookide valmistaja, tase 4
|
15.05.2018
|
Veinivalmistaja, tase 4 esmane kutse
|
Spetsialiseerumisega seotud
|
Kutsespetsiifiline
|
1 kutse
|
|
|