Kutseregister Kutseregister
Teksti suurus
Reavahe suurus
Kontrastsus
Tühista
Taasta vaikimisi seaded
Kompetentsid: Veini valmistamine
Tagasi: Kompetentsid |

EKR tase: 4
Tegevusnäitajad: Tegevusnäitajad:
1) valib ja valmistab ette tooraine vastavalt kvaliteedinõuetele ja arvestades retsepti;
2) kontrollib vee kvaliteeti organoleptiliselt, arvestades kehtestatud nõudeid;
3) töötleb toorainet ja kupažeerib, arvestades retsepti ja valmistatava toote tehnoloogiat;
4) kasutab pärmi veini kääritamisel, arvestades pärmide ja fermentide käitlemise tehnoloogiat;
5) selitab, filtreerib ja separeerib veini, arvestades filtreerimise, separeerimise ja selitamise tehnoloogiat;
6) laagerdab veini, arvestades laagerdamise tehnoloogiat;
7) pastöriseerib veini, arvestades filtreerimise ja pastöriseerimise tehnoloogiat.
Teadmised: Teadmised:
1) veinide liigid ja omadused;
2) vee kvaliteediomadused;
3) kupažeerimise põhimõtted;
4) filtreerimise, separeerimise, pastöriseerimise ja selitamise tehnoloogia;
5) kääritamise tehnoloogia, käärimisprotsess ja sellega kaasnevad ohud (CO2 eraldumine jm);
6) laagerdamise tehnoloogia;
7) villimis- ja pakendamisseadmete tüübid ning tööpõhimõtted;
8) veini valmistamise mahutite tööpõhimõtted (vaakum, ülerõhk (nt temperatuuride kõikumine, keemilised reaktsioonid jm));
9) alkohoolsete jookide sortiment.
Hindamisviis: Hindamismeetod(id):
kirjalik ülesanne, praktiline töö ja suuline intervjuu
Seotud standardid
# Standard Kehtiv kuni Spetsialiseerumine Tüüp Ülekantavuse liik Ülekantavuse ulatus
1 Jookide valmistaja, tase 4 15.05.2018 Veinivalmistaja, tase 4 esmane kutse Spetsialiseerumisega seotud Kutsespetsiifiline 1 kutse

Tagasi: Kompetentsid |
PIKSEL
Avaleht Väljastatud kutsed
Kutsestandardid
Kutsetunnistuse lisad Kompetentsid Kutse andjad Kutsenõukogud Väljavõtted kutseregistrist