Kutseregister Kutseregister
Occupational Qualification Standards: Assistant Baker, level 3

Standard is not valid
General Data
Name in English: ET: Abipagar, tase 3
EN: Assistant Baker, level 3
Specialisations:
Partial occupational qualifications:
Valid from: 14.11.2019
Valid to: 28.10.2024
Occupational qualification standard version no.: 9
Versions:
Awarding Body: Andmed puuduvad
A Description of work
A.1 Description of work
Abipagar, tase 3 töötab pagari juhendamisel ettevõttes, kus valmistatakse lihtpagari- ja/või valikpagaritooteid. Tema põhilisteks tööülesanneteks on liht- ja valikpagaritoodete valmistamine, viimistlemine ja pakendamine. Abipagar osaleb meeskonnatöös.
Oma igapäevatöös võib abipagar kokku puutuda ...
allergeenidega. Toiduohutusnõuete täimiseks on abipagari töös vajalik kanda eririietust. Töö eripära eeldab valmisolekut töötada ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel.
Abipagar kasutab oma töös kohaseid erialaseid töövahendeid, masinaid ja seadmeid ning koristusvahendeid ja -seadmeid.

More
Hide
A.2 Work units
A.2.1 Toodete viimistlemine
A.2.2 Lihtpagaritoodete valmistamine
A.2.3 Valikpagaritoodete valmistamine
A.2.4 Toodete pakendamine ja ladustamine
A.3 Professional preparation
Tavaliselt on abipagari kutseoskused omandatud töökohal või kutse- või täiendusõppes.
A.4 Most common occupational titles
Pagar, abipagar.
A.5 Regulations governing profession
Regulatsioonid kutsealal töötamiseks puuduvad.
B Competency Requirements
B.1 Structure of occupation
Competency Requirements: Kutse koosneb abipagari üldoskustest ja kohustuslikest kompetentsidest B.3.1 - B.3.4.
B.2 General skills of Assistant Baker, level 3
Tegevusnäitajad:
1. hoiab korras oma töökoha ja selle ümbruse, järgides toiduhügieeni ja -ohutuse nõudeid, sh enesekontrolliplaani;
2. töötab ergonoomiliselt, järgides tööohutusnõudeid;
3. osaleb meeskonnatöös, vastutab võetud kohustuste täitmise eest;
4. kasutab ressursse otstarbekalt ja kesk...
konda säästes;
5. kasutab oma töös eesti keelt vähemalt tasemel A2 (Lisa 1 Keelte oskustasemete kirjeldused);
6. kasutab arvutit vastavalt Digipädevuste enesehindamise skaala (Lisa 2) tasemele "Algtasemel kasutaja ".

More
Hide
B.3 Competences
Mandatory competences
    Competence EstQF Level
B.3.1 Pagaritoodete viimistlemine 3

Tegevusnäitajad:
1. valmistab juhendamisel ette tooraineid, kasutades vajalikke seadmeid;
2. viimistleb juhendamisel tooted, kasutades puisteid, želeesid, glasuure, määrdeid ja kaunistustainaid ning lähtudes toote valmistamise juhistest.
B.3.2 Lihtpagaritoodete valmistamine 3

Tegevusnäitajad:
1. valmistab juhendamisel ette tooraineid, kasutades vajalikke seadmeid;
2. vormib juhendamisel lihtpagaritooteid: leivad, saiad, sepikud, kuklid.
B.3.3 Valikpagaritoodete valmistamine 3

Tegevusnäitajad:
1. valmistab juhendamisel ette tooraineid, kasutades vajalikke seadmeid;
2. valmistab juhendamisel soolased ja magusad täidised, lähtudes tehnoloogilisest juhendist;
3. vormib juhendamisel valikpagaritooted: pirukad ja väikesaiad.
B.3.4 Pagaritoodete pakendamine ja ladustamine 3

Tegevusnäitajad:
1. pakendab tooted, sh külmutatud tooted, lähtudes töökorraldusest ja etteantud juhistest;
2. markeerib ja ladustab juhendamisel tooted, sh külmutatud tooted.
C General information and Annexes
Designation of occupational qualification standard in register: 11-14112019-2.1.1/9k
Field of occupational activity: Food Industry and Agriculture
Occupational Qualification Council: Food Industry and Agriculture
No. of decision of Occupational Qualification Council: 14
Date of decision of Occupational Qualification Council: 14.11.2019
EstQF level: 3
Reference to European Qualifications Framework (EQF): 3
Field: AGRICULTURE, FISHERY, FORESTRY AND FOOD INDUSTRY
Subfield: Food manufacturing and processing
Occupation: Baker
International Standard Classification of Occupations: 7 Craft and Related Trades Workers
75 Food Processing, Woodworking, Garment and Other Craft and Related Trades Workers
751 Food Processing and Related Trades Workers
7512 Bakers, Pastry-cooks and Confectionery Makers
ISCED Fields of Education and Training (ISCED-F 2013): 07 Engineering, manufacturing and construction
072 Manufacturing and processing
0721 Food processing
Statistical Classification of Economic Activities in the European Community (NACE): C MANUFACTURING
10 Manufacture of food products
Annexes
Annex 1 Keelte oskustasemete kirjeldused
Annex 2 Digipädevuste enesehindamise skaala
Occupational qualification standard compiled by
Name Organisation
Viiu Magnus Eesti Pagarite Selts MTÜ
Eha Martma Eesti Leivaliit
Ülle Parbo SA Innove
Õie Pritson Mattias Café OÜ
Merle Truupõld Tartu Kutsehariduskeskus

PIKSEL
Home Occupational Qualifications
Occupational Qualification Standards
Certificate Supplements Competences Awarding Bodies Occupational Qualification Councils