Abipagar, tase 3 töötab pagari juhendamisel ettevõttes, kus valmistatakse lihtpagari- ja/või valikpagaritooteid. Tema põhilisteks tööülesanneteks on liht- ja valikpagaritoodete valmistamine, viimistlemine ja pakendamine. Abipagar osaleb meeskonnatöös.
Oma igapäevatöös võib abipagar kokku puutuda ...allergeenidega. Toiduohutusnõuete täimiseks on abipagari töös vajalik kanda eririietust. Töö eripära eeldab valmisolekut töötada ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel.
Abipagar kasutab oma töös kohaseid erialaseid töövahendeid, masinaid ja seadmeid ning koristusvahendeid ja -seadmeid. MoreHide
Tavaliselt on abipagari kutseoskused omandatud töökohal või kutse- või täiendusõppes.
A.4 Most common occupational titles
Pagar, abipagar.
A.5 Regulations governing profession
Regulatsioonid kutsealal töötamiseks puuduvad.
B Competency Requirements
B.1 Structure of occupation
Competency Requirements:
Kutse koosneb abipagari üldoskustest ja kohustuslikest kompetentsidest B.3.1 - B.3.4.
B.2 General skills of Assistant Baker, level 3
Tegevusnäitajad:
1. hoiab korras oma töökoha ja selle ümbruse, järgides toiduhügieeni ja -ohutuse nõudeid, sh enesekontrolliplaani;
2. töötab ergonoomiliselt, järgides tööohutusnõudeid;
3. osaleb meeskonnatöös, vastutab võetud kohustuste täitmise eest;
4. kasutab ressursse otstarbekalt ja kesk...konda säästes;
5. kasutab oma töös eesti keelt vähemalt tasemel A2 (Lisa 1 Keelte oskustasemete kirjeldused);
6. kasutab arvutit vastavalt Digipädevuste enesehindamise skaala (Lisa 2) tasemele "Algtasemel kasutaja ". MoreHide
B.3 Competences
Mandatory competences
Competence
EstQF Level
B.3.1
Pagaritoodete viimistlemine
3
View competence
Tegevusnäitajad:
1. valmistab juhendamisel ette tooraineid, kasutades vajalikke seadmeid;
2. viimistleb juhendamisel tooted, kasutades puisteid, želeesid, glasuure, määrdeid ja kaunistustainaid ning lähtudes toote valmistamise juhistest.
B.3.2
Lihtpagaritoodete valmistamine
3
View competence
Tegevusnäitajad:
1. valmistab juhendamisel ette tooraineid, kasutades vajalikke seadmeid;
2. vormib juhendamisel lihtpagaritooteid: leivad, saiad, sepikud, kuklid.
B.3.3
Valikpagaritoodete valmistamine
3
View competence
Tegevusnäitajad:
1. valmistab juhendamisel ette tooraineid, kasutades vajalikke seadmeid;
2. valmistab juhendamisel soolased ja magusad täidised, lähtudes tehnoloogilisest juhendist;
3. vormib juhendamisel valikpagaritooted: pirukad ja väikesaiad.
B.3.4
Pagaritoodete pakendamine ja ladustamine
3
View competence
Tegevusnäitajad:
1. pakendab tooted, sh külmutatud tooted, lähtudes töökorraldusest ja etteantud juhistest;
2. markeerib ja ladustab juhendamisel tooted, sh külmutatud tooted.
C General information and Annexes
Designation of occupational qualification standard in register:
11-14112019-2.1.1/9k
Field of occupational activity:
Food Industry and Agriculture
Occupational Qualification Council:
Food Industry and Agriculture
No. of decision of Occupational Qualification Council:
14
Date of decision of Occupational Qualification Council:
14.11.2019
EstQF level:
3
Reference to European Qualifications Framework (EQF):
International Standard Classification of Occupations:
7 Craft and Related Trades Workers75 Food Processing, Woodworking, Garment and Other Craft and Related Trades Workers751 Food Processing and Related Trades Workers7512 Bakers, Pastry-cooks and Confectionery Makers
ISCED Fields of Education and Training (ISCED-F 2013):
07 Engineering, manufacturing and construction072 Manufacturing and processing0721 Food processing
Statistical Classification of Economic Activities in the European Community (NACE):