Kutseregister Kutseregister
Occupational Qualification Standards: Assistant Baker, EstQF Level 3

General Data
Name in English: ET: Abipagar, tase 3
EN: Assistant Baker, EstQF Level 3
Specialisations:
Partial occupational qualifications:
Valid from: 29.10.2024
Valid to: 28.10.2029
Occupational qualification standard version no.: 10
Versions:
Awarding Body:
Curricula and Educational institutions
  Educational institution Name of curriculum Code of curriculum Level of curriculum Duration of training programm Date of registration of curriculum Status
1 Haapsalu Kutsehariduskeskus Assistant Baker 255082 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 10.04.2024 Avatud
2 Haapsalu Kutsehariduskeskus Assistant Baker 259031 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 20.04.2025 Avatud
3 Tallinna Teeninduskool Assistant Baker 134964 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 22.01.2020 Vastuvõttu ei toimu, õppimine keelatud
4 Tallinna Teeninduskool Assistant Baker 214749 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 18.03.2022 Avatud
5 Tallinna Teeninduskool Assistant Baker 258751 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 11.02.2025 Avatud
6 Tartu Rakenduslik Kolledž Assistant Baker 215252 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 16.04.2020 Avatud
7 Tartu Rakenduslik Kolledž Assistant Baker 130064 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 06.08.2020 Avatud
8 Tartu Rakenduslik Kolledž Assistant Baker 258816 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 17.02.2025 Avatud
9 Rakvere Ametikool Assistant Baker, level 3 135417 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 16.12.2021 Avatud
10 Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus Baker 228082 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 17.02.2022 Avatud
11 Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus Baker assistant 259020 431 Kolmanda taseme kutseõpe (vv alates 01.09.2013) 1/0 20.05.2025 Avatud
A Description of work
A.1 Description of work
Abipagar, tase 3 töötab pagari juhendamisel ettevõttes, kus valmistatakse pagaritooteid.
Abipagari tööülesanded on juhendamisel pagaritoodete valmistamine, sh viimistlemine, külmutamine, pakendamine ja ladustamine. Abipagar osaleb meeskonnatöös, vastutab enda tööülesannete täitmise eest.
Oma igap...
äevatöös võib pagar kokku puutuda allergeenidega (jahutolmu, pähkli jt). Toiduohutusnõuete järgimiseks kannab pagar kaitseriietust. Töö eripära eeldab valmisolekut töötada öisel ajal ja/või graafiku alusel, samuti nädalavahetustel ja riiklikel pühadel. Pagar kasutab oma töös erialaseid töövahendeid ja seadmeid.
Pagari kutsegrupis on lisaks 3. taseme abipagarile veel järgmised kutsed:
- pagar, tase 4, kes on oskustöötaja ning organiseerib iseseisvalt oma tööd;
- vanempagar, tase 5, kes on kogemustega spetsialist, planeerib ja korraldab tootmist kogu tootmisprotsessi ulatuses.

More
Hide
A.2 Work units
Kohustuslikud tööosad
A.2.1. Nisutainatoodete valmistamine juhendamisel
A.2.2. Rukkitainatoodete valmistamine juhendamisel
A.2.3. Erinevatest jahudest pagaritoodete valmistamine juhendamisel
A.3 Professional preparation
Üldjuhul on abipagari kutseoskused omandatud töökohal või kutse- või täiendusõppes.
A.4 Most common occupational titles
Pagar, abipagar
A.5 Regulations governing profession
Regulatsioonid puuduvad
A.6 Future Skills
Teave oskuste ja trendide kohta, mille tähtsus valdkonnas kasvab.

Tulevikus on oluline omada mitmekülgseid oskusi, mis hõlmavad nii traditsioonilisi pagarioskusi kui ka uute tehnoloogiate kasutamist ja jätkusuutliku tootmise põhimõtete järgimist, sh keskkonnasõbralike ja funktsionaalsete pakendit...
e kasutuselevõtmist ning nende taaskasutust.
More
Hide
B Competency Requirements
B.1 Structure of occupation
Competency Requirements: Abipagar, tase 3 kutse koosneb üldoskustest ja kohustuslikest kompetentsidest. Taotlemisel on nõutav üldoskuste B.2 ja kõikide kompetentside B.3.1–B.3.3 tõendamine.
Educational requirements: Nõuded kutse taotlemisel

Töömaailma taotlejale
Nõuded puuduvad

Kutseõppe lõpetajale
Täies mahus vastava eriala tasemeõppe õppekava läbimine

Kutse andmise korraldus on reguleeritud pagari ja kondiitri kutsetele kutse andmise korras.
B.2 General skills of Assistant Baker, EstQF Level 3
Enesejuhtimisoskused
1. Hoiab korras oma töökoha ja selle ümbruse, järgides toiduhügieeni ja -ohutuse nõudeid, sh enesekontrolliplaani.
2. Töötab ergonoomiliselt, järgides tööohutusnõudeid.
3. Kasutab ressursse otstarbekalt ja keskkonda säästes.
Lävimisoskused
4. Osaleb meeskonnatöös, vastutab ...
võetud kohustuste täitmise eest.
5. Kasutab oma töös eesti keelt vähemalt tasemel A2 (Lisa 2 - keelte oskustasemete kirjeldused).
6. Kasutab arvutit vastavalt Digipädevuste enesehindamise skaala (Lisa 3) tasemele "algtasemel kasutaja ".

More
Hide
B.3 Competences
Mandatory competences
    Competence EstQF Level
B.3.1 Nisutainatoodete valmistamine juhendamisel 3

Tegevusnäitajad
1. Valmistab juhendamisel ette tooraineid.
2. Valib juhendamisel tööks sobivad väiketöövahendid, valmistab ette seadmed, lähtudes seadme kasutus- ja ohutusjuhendist.
3. Valmistab juhendamisel nisutainatooteid (sh pärmita, pärmiga, juuretisega tooted), lähtudes tehnoloogilisest juhendist.
4. Pakendab juhendamisel valmistooted.
B.3.2 Rukkitainatoodete valmistamine juhendamisel 3

Tegevusnäitajad
1. Valmistab juhendamisel ette tooraineid.
2. Valib juhendamisel tööks sobivad väiketöövahendid, valmistab ette seadmed, lähtudes seadme kasutus- ja ohutusjuhendist.
3. Valmistab juhendamisel rukkitainatooteid (sh pärmiga, juuretise/keeduga tooted), lähtudes tehnoloogilisest juhendist.
4. Pakendab juhendamisel valmistooted.
B.3.3 Erinevatest jahudest pagaritoodete valmistamine juhendamisel 3

Tegevusnäitajad
1. Valmistab juhendamisel ette tooraineid.
2. Valib juhendamisel tööks sobivad väiketöövahendid, valmistab ette seadmed, lähtudes seadme kasutus- ja ohutusjuhendist.
3. Valmistab juhendamisel erinevatest jahudest pagaritooteid (sh gluteenivabad), lähtudes tehnoloogilisest juhendist.
4. Pakendab juhendamisel valmistooted.
C General information and Annexes
Designation of occupational qualification standard in register: 11-29102024-2.1/10k
Field of occupational activity: Food Industry and Agriculture
Occupational Qualification Council: Food Industry and Agriculture
No. of decision of Occupational Qualification Council: 31
Date of decision of Occupational Qualification Council: 29.10.2024
EstQF level: 3
Reference to European Qualifications Framework (EQF): 3
Field: AGRICULTURE, FISHERY, FORESTRY AND FOOD INDUSTRY
Subfield: Food manufacturing and processing
Occupation: Baker
International Standard Classification of Occupations: 7 Craft and Related Trades Workers
75 Food Processing, Woodworking, Garment and Other Craft and Related Trades Workers
751 Food Processing and Related Trades Workers
7512 Bakers, Pastry-cooks and Confectionery Makers
ISCED Fields of Education and Training (ISCED-F 2013): 07 Engineering, manufacturing and construction
072 Manufacturing and processing
0721 Food processing
Statistical Classification of Economic Activities in the European Community (NACE): C MANUFACTURING
10 Manufacture of food products
Annexes
Annex 1 Pagaritoodete loetelu
Annex 2 Foreign language competences at language skills levels
Annex 3 Digital competences - Self-assessment grid
Occupational qualification standard compiled by
Name Organisation
Diana Kaurkina Tallinna Teeninduskool
Gerda Ode Tartu Rakenduslik Kolledž
Ilona Õunapuu Cristella VT OÜ
Janno Semidor Bureau Veritas Estonia
Katrin Kapten Vilmix OÜ
Marko Vestmann AS Eesti Pagar
Meelis Pärn Pagaripoisid OÜ
Merle Truupõld Tartu Rakenduslik Kolledž

PIKSEL
Home Occupational Qualifications
Occupational Qualification Standards
Certificate Supplements Competences Awarding Bodies Occupational Qualification Councils